AVHGA

Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

AVHGA

image

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) feladata készfizető kezesség nyújtása olyan mikro-, kis- és középvállalkozóknak, amelyek mezőgazdasági területen működnek vagy tevékenységük a vidéki térséghez kapcsolódik. Kezességvállalásunk elősegíti azon vállalkozások finanszírozását, amelyek nem rendelkeznek elegendő fedezettel, így hitelezésük, támogatásuk kockázatos a hitelintézetek számára.
Az AVHGA (www.avhga.hu) tevékenységét a hitelintézetek gyakorlatával megegyezően - hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozásként-, alapítványi formában végzi, amely forma egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban.
Az AVHGA az alapítványi formának köszönhetően, az alapító szervezetek szándékát teljesítve mindig az agrár és vidéki területen működő mikro-, kis – és középvállalkozások financiális érdekeit tartja szem előtt. Hitelintézetekkel egyenértékű pénzügyi vállalkozás státusza biztosíték arra nézve, hogy a hitelintézetek a finanszírozási folyamat során kezességüket kedvező kockázati besorolás mellett vehessék figyelembe, javítva ezáltal a KKV szektor hitelképességét, csökkentve a bankok kockázatát.
 

 

további információk

 

Gazdahitel–Gazdakártya

 

image

A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció 2007-ben, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium együttműködésével került kialakításra, amely a Takarékszövetkezetek agrárágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és középvállalkozási, őstermelő, és családi gazdálkodói formában működő ügyfeleinek nyújt átmeneti és középtávú forgóeszköz jellegű finanszírozási lehetőséget. A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal.

 

A hitel könnyebb felhasználása érdekében „GAZDAKÁRTYA” néven egy MasterCard Electronic Business típusú bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel rugalmasan fizethet a MasterCard Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel a Takarékszövetkezeti Integráció több, mint ezer készpénzkiadó automatájából.
 


Kapcsolódó dokumentumok:

Kedves Ügyfelünk!

Üdvözöljük Önt megújult weboldalunkon.

Az új oldalt az Önök visszajelzéseit figyelembe véve és a könnyebb kezelhetőség érdekében fejlesztettük.

 

Kellemes böngészést kívánunk!

 

RÉSZLETEK