Fogyasztóvédelem

Tisztelt Ügyfeleink!

Az MTB Magyar Takarékszövetkezti Bank Zrt. kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy Ügyfelei pénzügyi teherviselő képességüknek megfelelően, körültekintően járjanak el pénzügyeikkel kapcsolatban. Jelen oldalon elhelyezett információkkal kívánunk segítséget nyújtani Ügyfeleink részére, a felelős, átgondolt pénzügyi döntéseik meghozatalához.

 

Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi oldalai


A Magyar Nemzeti Bank, mint az MTB Zrt. felügyeleti hatósága fogyasztóvédelmi oldalán kíván segítséget nyújtani önnek a felelős pénzügyi döntések meghozatalában. A felügyeleti fogyasztóvédelmi honlapot ide kattintva érheti el.

 

Ismerje meg az MNB kisfilmjeit!Kérjük, tanulmányozza a Felügyelet alábbi fogyasztóvédelmi alkalmazásait is:

 

  • a szolgáltatók által kínált fontosabb pénzügyi termékeket összehasonlító terméktábla;
  • az egyes bankok bankszámlái/bankszámlacsomagjai közötti választást megkönnyítő, ezen számlák kondícióit bemutató, bankszámlaválasztó programot;
  • a piaci kínálatban aktuálisan elérhető betétek és megtakarítások kondícióit ismertető, betét- és megtakarítás kereső programot;
  • piaci kínálatban aktuálisan elérhető hitel- és lízingtermékek kondícióit bemutató, hitel- és lízingtermék választó programot;
  • az Ön által megadott információk alapján, a hitel kalkulátorral kiszámíthatja a futamidő során fizetendő törlesztőrészleteket és megvizsgálhatja, hogy azokban milyen arányban szerepelnek az egyes költségtípusok;
  • a háztartási költségvetés-számító program segít Önnek kézben tartania pénzügyeit;
  • a befektetési alapok adatainak lekérdezésével tájékozódhat az egyes befektetési alapokról, vagy összehasonlíthatja ezek hozamait.

 

 

Bankváltás


A Magyar Bankszövetség Elnökségének a lakossági bankszámlák közötti bankváltás megkönnyítéséről szóló 6/2009. számú Ajánlásához csatlakozó bankok egymással együttműködve a pénzügyi szolgáltatót váltani kívánó ügyfelet eddig terhelő kötelezettség egy részét magukra vállalva egyszerűsített bankváltási eljárást dolgoztak ki annak érdekében, hogy ügyfeleik bankszámlaváltási szándéka minél gyorsabban és egyszerűbben teljesülhessen.


 felügyeleti tájékoztató

 


További információkat a Felügyelet alábbi dokumentumaiban, és alkalmazásaiban talál:

 

 

Az MTB Magyar Takarékszövetkezti Bank Zrt. ügynökeinek listája


A dokumentum az MTB Zrt. ügynökeinek felsorolását tartalmazza. Etikai Kódex

Az Etikai Kódex célja azon alapelvek rögzítése, amelyek irányadóak az MTB Zrt. által végzett tevékenységre, továbbá a vezető állású személyek és az alkalmazottak magatartására nézve, annak érdekében, hogy egymás közötti kapcsolataikban, és a szolgáltatások nyújtása során, tisztességes módon, az Ügyfelek érdekeit szem előtt tartva, etikus magatartást tanúsítva járjanak el, ezáltal erősítve az Ügyfelek MTB Zrt. iránti bizalmát.

Változtassa meg internetes kártyás vásárlásaihoz használt iPIN jelszavát!

2021. január 1-től internetes kártyás vásárlásai többségénél meg kell adnia kártyaadatain felül egy SMS-ben kapott egyszerhasználatos hatszámjegyű kódot és egy állandó négyszámjegyű ún. iPIN jelszót.

 

Kérjük, változtassa meg mielőbb kezdeti iPIN jelszavát bankkártyája segítségével az MTB Zrt. által üzemeltetett ATM-ek bármelyikén, hogy 2021. március 31. napját követően is tudjon internetes vásárlásai során bankkártyával fizetni!

 

Részletek