Junior Prima díj - www.mtb.hu

A Takarékbank a Junior Prima díj Színház- és filmművészet kategóriájának mecénásaként gondoskodik a legkiemelkedőbb teljesítményeket elérők méltó elismeréséről.

Tizenkettedik alkalommal adták át a Junior Prima díj Színház- és filmművészet kategóriájának elismeréseit október 2-án, a Kálmán Imre Teátrum színpadán. A díjakat és az azokkal együtt járó pénzjutalmat a Takarékbank elnöke, Vida József és a zsűri tagjai nyújtották át az 54 jelölt közül kiválasztott öt, 30 évesnél fiatalabb tehetségnek.


A Junior Prima 2019-es díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában:

 

A díjazottakat bemutató füzetet itt tekintheti meg.

 

Velük együtt a színház- és filmművészet kategóriában eddig már összesen 89 fiatal magyar tehetség lett Junior Prima.

 


A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni azokat a fiatal, harminc év alatti fiatal tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarékbank pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.
 

 

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. A 30 évnél fiatalabb, magyar állampolgárságú talentumokat a Prima Primissima Alapítvány mecénás cégek jóvoltából az idén már tizenkettedik alkalommal jutalmazza Junior Prima Díjjal, ami komoly ösztönzést adhat a fiatal tehetségek kibontakozásához.

 


A Junior Prima díjról

 

A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van. Bíztatnunk kell őket - akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.


A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.


A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van. Bíztatnunk kell őket – akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A Junior Prima Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.


A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, 2017-től a Takarékbank (előtte az FHB, mint társalapító) pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.


A Junior Prima Díj nyertesei a rangos szakmai elismerésen túl kétmillió forintos támogatásban is részesülnek.
 

 

A Junior Prima 2018-as díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában:

Gubik Petra (színművész),
Hegymegi Máté (színész, koreográfus, rendező),
Mészáros Blanka (színművész),
Simon Zoltán (színművész),
Zoltán Áron (színművész)

A díjazottakat bemutató füzetet itt tekintheti meg.

 

A Junior Prima 2017-es díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában:

Czakó Julianna (színművész),
Patkós Márton (színművész),
Szabó-Székely Ármin (dramaturg),
Szemere Zita (magánénekes),
Tasnádi Bence (színművész) és
Zöldy Z Gergely (díszlet-, jelmez- és látványtervező).
 

A díjazottakat bemutató füzetet itt tekintheti meg.